Välkommen till vår hemsida.

Ekoxens Kennel  är godkänd av Länsstyrelsen

 

Prefixet Ekoxens kommer av att Ekoxen är Blekinges landskapsdjur.

 

Ekoxens kennel har sedan 1991 fött upp Berner Sennenhundar i en liten skala. Idag finns även ett par Shetland Sheepdog i vår kennel.

 

Ekoxens Kennel ligger i Ramdala ca 2 mil norr om Karlskrona. Huset är belägget i ett skogsområde med stor trädgård och ca 30. 000 kvm skogsmark där hundarna kan röra sig fritt. I möjligaste mån så har vi våra hundar runt omkring oss eller med oss. Valparna växer upp med de vuxna hundarna, våra katter och får allmän social träning för att de ska få en bra start. 

 

Då det inte är möjligt att ha hundarna med oss så är det inte ens tänkbart att lämna hundarna instängda inne i huset eller låta dem sitta i en bil. Utan vid sådana tillfällen så använder vi vårt hundhus på 50 kvm där det finns 6 boxar. Hundarna har även tillgång till stora rejäla rastgårdar. Våra hundar lämnas aldrig utan tillsyn.

 

Vår inriktning på vår kennelverksamhet är att föda upp friska trevliga och rastypiska hundar och kvalitet kommer alltid i första hand. Under åren som gått har vi haft förmånen att vara uppfödare till mentalt stabila och rastypiska hundar. Vår uppfödning har ett mycket bra resultat då det gäller röntgenresultat på HD & ED där Ekoxens hundar har ett bättre resultat än genomsnittet för rasen, samt en hög levnadsålder och friskhet för övrigt.

 Ekoxens Kennel bedriver avel endast med sunda rastypiska mentalt stabila hundar. Valparna är vid leverans, registrerade i SKK, vaccinerade, avmaskade, id-märkta veterinärbesiktigade, och har 3-årig trygghetsförsäkring gällande från leveransdag.


Vid leverans av valp medföljer även startpaket med lämpligt valpfoder, råd och anvisningar om skötsel utfodring mm. Vi är alltid intresserade av valpens utveckling och resa genom livet och vi uppskattar att kunna få hålla kontakten med våra valp köpare även då valpen har flyttat till sitt nya hem.

 

Vi är naturligtvis medlemmar i Svenska Kennelklubben och även i Svenska Hunduppfödareföreningen, samt rasklubbar.
Medlemskapet i dessa föreningar, innebär att vi följer deras avels och uppfödaretiska regler.

 

Vårt motto är = En sund hund i en sund kropp och att kvalitet alltid går före kvantitet.

 

MV. Ekoxens Kennel

ekoxens_kennel@telia.com